Trots op ons team

We stellen vol trots ons kleine maar hechte team van vaste medewerkers voor.

Dit is Debby Geerlings. Debby werkt al bij Anne sinds 2018, en voor onze Dorpswinkel verzorgt zij de inkoop, contacten met leveranciers, samenstelling assortiment (samen met de rest van het team) en zet ze alle producten in de kassa. Mis je iets in de winkel? Laat het dan vooral aan Debby weten via debby@anne-co.nl. Ook maakt Debby het rooster van de vaste collega’s. Naast het werk in de winkel is Debby organisator van de Garage Sale en medeorganisator van de Kerstmarkt in het dorp. Voor ze in de winkel kwam werken heeft Debby jarenlang administratief werk gedaan én in de horeca en winkels gewerkt, dus met haar werk hier in onze Dorpswinkel komt alles mooi samen. En waar is ze het meest trots op?

“Mijn kadotafel! Hier staat van alles, alle producten zijn zorgvuldig ingekocht en geselecteerd. Er staan wat pakketjes ingepakt, maar je mag natuurlijk ook zelf iets samenstellen: zeep, kaarsen, kandelaars, sfeerlichten, kletspotten, lekkers, van alles! Eigenlijk wilde ik altijd al een kadowinkel beginnen, nu heb ik hier mijn eigen hoek en ik ben hier echt heel trots op!”


Wie op een doordeweekse dag vroeg in de winkel komt, heeft haar vast al gezien: Lonneke Vennix. Zij had zich als vrijwilliger aangemeld en werkt sinds december als vaste medewerker op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Na meer dan 20 jaar als communicatieadviseur te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders. Naast het werk in de winkel runt Lonneke haar B&B in het dorp.

“Dit rooster van 4 korte ochtenddiensten is ideaal voor mij, en het is heel erg leuk om de gasten van mijn B&B hier in de winkel terug te zien als klant. Ik begin ’s morgens met het bakken van de broden en koeken zodat alles vers gebakken is als de winkel om 8 uur open gaat. Wat ik zelf erg leuk vind in het assortiment zijn de speciaal gemaakte producten voor onze dorpswinkel, zoals de Ilpendammer thee en de kaarten van ons dorp en onze winkel. Dat maakt de winkel heel persoonlijk.”


Marieke Oudejans, wie kent haar niet! Ze werkt in de winkel sinds Anne naar het huidige pand verhuisde, maar wel met een pauze van 3 jaar. Ze heeft in die periode als invalkracht op de St. Sebastianus in de klas gestaan, en is nu met heel veel plezier weer terug in de Dorpswinkel. “Ik vond het heel fijn om mee te werken aan de opzet van het nieuwe concept en mee te denken of het plan van de Dorpswinkel haalbaar was. Nu we alweer een paar maanden geopend zijn, blijf ik meedenken, bijvoorbeeld over het werken met vrijwilligers.” Marieke kun je in ieder geval elke zaterdag in de winkel zien, daarnaast valt ze ook vaak in op andere dagen. En wat is haar favoriete product?

“Ik ben heel enthousiaste over de nieuwe handige biologische maaltijdboxen. We hebben 4 soorten, ze zijn voor 4 personen en bijna alles zit erin. We krijgen ze regelmatig vers aangeleverd van onze biologische groothandel, en ik hoop zo dat deze boxen een succes worden!”


Dit is Evelien Janssen. Een vaste kracht sinds een jaar of 3 en ook teruggevraagd voor de Dorpswinkel na een pauze van een half jaar. Naast haar werk in de winkel ontwerpt Evelien tassen die zij maakt van hergebruikte materialen als stof en leer. Zij heeft haar eigen atelier; aan de Westerweg, net buiten Ilpendam. Verder doet ze freelance styling voor fotografie én ze verzorgt de inrichting en styling van de winkel. Evelien werkt in de winkel op maandagochtend en woensdagmiddag. Haar lievelingsproduct in de winkel?

“Ik ben heel trots op onze olijfolie die we vers getapt verkopen. Er zijn 4 soorten, elk van een ander Italiaans familiebedrijf met een eigen kleine olijfgaard. De Olivia d’Oro uit Sicilië is volledig biologisch en gemaakt van handgeplukte olijven. De olie die we verkopen is puur, niet gemengd en heerlijk van smaak. Ik hou hier van. En zo’n flesje verse olijfolie is ook een leuke kadotip natuurlijk!”


Dit is Elly van Zaanen. Voor velen vast een bekend gezicht want Elly werkt al zo’n 5 jaar in de winkel. Na een korte onderbreking van een half jaar kwam ze graag terug toen de winkel weer open ging: “Natuurlijk, mijn hart ligt hier!”.

Voor ze in de winkel kwam werken, heeft Elly altijd thuis gewerkt aan de administratie van het aannemersbedrijf van haar man. Elly is trotse moeder van 2 volwassen kinderen en nóg mooier: sinds kort is ze oma.

Je kunt haar vinden in de winkel op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag, en daarnaast verzorgt ze de winkeladministratie. Haar favoriete product?

“Ik ben heel trots op onze kleine, maar fijne wijncollectie, die we samen met Anne zorgvuldig hebben samengesteld. Ik kan erg genieten van de Saint-Anne, verkrijgbaar in wit en rood (dus samen ook een heel leuk kado!), maar ook van de Pinot Grigio, nou ja, eigenlijk zijn alle wijnen hier heerlijk”.


De jongste medewerkster is Mara de Moes. Mara kun je in de winkel tegenkomen op (in principe) woensdagochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend. Inderdaad; Mara is de persoon die op zondagochtend de heerlijke verse croissantjes voor het dorp bakt! Mara is 18 jaar en werkt in de winkel sinds 2020, ze is begonnen als ijsverkoopster in het ijs-vat van Anne. Naast haar werk in de winkel doet Mara de HBO-V opleiding; ze is eerstejaars student verpleegkunde. En wat is haar favoriet product in de winkel?

“Moeilijk om te kiezen, maar ik denk toch de heerlijke thee van Suez, er zijn zoveel lekkere smaken. En wat ik heel leuk vind is de Suez Thee Adventkalender. Zo’n groot succes had ik eigenlijk niet verwacht, we hebben al tientallen bestellingen! Dat zou ik nou zelf ook een heel leuk kadootje vinden om te krijgen!”