Trots op ons team

We stellen vol trots ons kleine maar hechte team van vaste medewerkers voor.

Dit is Debby Geerlings. Debby werkt al bij Anne sinds 2018, en voor onze Dorpswinkel verzorgt zij de inkoop, contacten met leveranciers, samenstelling assortiment (samen met de rest van het team) en zet ze alle producten in de kassa. Mis je iets in de winkel? Laat het dan vooral aan Debby weten via debby@anne-co.nl. Ook maakt Debby het rooster van de vaste collega’s. Naast het werk in de winkel is Debby organisator van de Garage Sale en medeorganisator van de Kerstmarkt in het dorp. Voor ze in de winkel kwam werken heeft Debby jarenlang administratief werk gedaan én in de horeca en winkels gewerkt, dus met haar werk hier in onze Dorpswinkel komt alles mooi samen. En waar is ze het meest trots op?

“Mijn kadotafel! Hier staat van alles, alle producten zijn zorgvuldig ingekocht en geselecteerd. Er staan wat pakketjes ingepakt, maar je mag natuurlijk ook zelf iets samenstellen: zeep, kaarsen, kandelaars, sfeerlichten, kletspotten, lekkers, van alles! Eigenlijk wilde ik altijd al een kadowinkel beginnen, nu heb ik hier mijn eigen hoek en ik ben hier echt heel trots op!”


Wie op een doordeweekse dag vroeg in de winkel komt, heeft haar vast al gezien: Lonneke Vennix. Zij had zich als vrijwilliger aangemeld en werkt sinds december als vaste medewerker op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Na meer dan 20 jaar als communicatieadviseur te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders. Naast het werk in de winkel runt Lonneke haar B&B in het dorp.

“Dit rooster van 4 korte ochtenddiensten is ideaal voor mij, en het is heel erg leuk om de gasten van mijn B&B hier in de winkel terug te zien als klant. Ik begin ’s morgens met het bakken van de broden en koeken zodat alles vers gebakken is als de winkel om 8 uur open gaat. Wat ik zelf erg leuk vind in het assortiment zijn de speciaal gemaakte producten voor onze dorpswinkel, zoals de Ilpendammer thee en de kaarten van ons dorp en onze winkel. Dat maakt de winkel heel persoonlijk.”


Dit is Evelien Janssen. Een vaste kracht sinds een jaar of 3 en ook teruggevraagd voor de Dorpswinkel na een pauze van een half jaar. Naast haar werk in de winkel ontwerpt Evelien tassen die zij maakt van hergebruikte materialen als stof en leer. Zij heeft haar eigen atelier; aan de Westerweg, net buiten Ilpendam. Verder doet ze freelance styling voor fotografie én ze verzorgt de inrichting en styling van de winkel. Evelien werkt in de winkel op maandagochtend en woensdagmiddag. Haar lievelingsproduct in de winkel?

“Ik ben heel trots op onze olijfolie die we vers getapt verkopen. Er zijn 4 soorten, elk van een ander Italiaans familiebedrijf met een eigen kleine olijfgaard. De Olivia d’Oro uit Sicilië is volledig biologisch en gemaakt van handgeplukte olijven. De olie die we verkopen is puur, niet gemengd en heerlijk van smaak. Ik hou hier van. En zo’n flesje verse olijfolie is ook een leuke kadotip natuurlijk!”


Dit is Elly van Zaanen. Voor velen vast een bekend gezicht want Elly werkt al zo’n 5 jaar in de winkel. Na een korte onderbreking van een half jaar kwam ze graag terug toen de winkel weer open ging: “Natuurlijk, mijn hart ligt hier!”.

Voor ze in de winkel kwam werken, heeft Elly altijd thuis gewerkt aan de administratie van het aannemersbedrijf van haar man. Elly is trotse moeder van 2 volwassen kinderen en nóg mooier: sinds kort is ze oma.

Je kunt haar vinden in de winkel op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag, en daarnaast verzorgt ze de winkeladministratie. Haar favoriete product?

“Ik ben heel trots op onze kleine, maar fijne wijncollectie, die we samen met Anne zorgvuldig hebben samengesteld. Ik kan erg genieten van de Saint-Anne, verkrijgbaar in wit en rood (dus samen ook een heel leuk kado!), maar ook van de Pinot Grigio, nou ja, eigenlijk zijn alle wijnen hier heerlijk”.


En dit is Kelly Gijsen. Zij is winkelmedewerker sinds begin maart 2023, maar áchter de schermen al actief voor onze Dorpswinkel vóór de opening: Kelly is de ontwerper van onze huisstijl! Ze is professioneel grafisch ontwerper, en heeft als vrijwilliger ons mooie logo en de hele identiteit van de Dorpswinkel bedacht. Dus heb je een vrienden-stempelboekje, heb je ooit een Anne & Co-kadobon gekocht en zie je buiten de vlaggen en de raamstickers? Allemaal gemaakt door Kelly!

Kelly gaat om de week op zaterdag werken, en als invaller ook op andere dagen.

“Ik ben eigenaar en oprichter van Majstudio, hiervoor ontwerp, produceer en verkoop ik textiele producten die op ambachtelijke wijze in India worden gemaakt. Prachtige producten waar ik heel trots op ben, maar het is fijn om iets structureels ernaast te kunnen doen; heerlijk dichtbij huis en gezellig onder de mensen. Mijn eigen producten liggen ook in de winkel (als je binnenkomt meteen links) dus als iemand daar vragen over heeft, help ik graag. Maar ook over alle andere producten natuurlijk!”


Annemarie Meijer is voor velen een bekend gezicht in het dorp en wellicht ook door haar andere baan in de bloemenwinkel in Winkelcentrum Weidevenne. Annemarie kun je vanaf nu in onze Dorpswinkel tegenkomen op zaterdag. En wat wij ook leuk vinden is dat Annemarie de moeder is van Mara, die nu dus ook haar collega wordt. “Klopt, op zaterdag overlappen we elkaar een uurtje, hopelijk vindt Mara dat net zo gezellig als ik!” Als favoriet product voor de foto kiest Annemarie ambachtelijke chips en dat is geen slechte keuze; heerlijke chips.

“Ik heb altijd in bloemenwinkels gewerkt, wat ik ook zeker blijf doen. Het is heel erg leuk om nu ook wat anders te verkopen, het is allemaal helemaal nieuw voor mij. Maar gelukkig wel in een vertrouwde omgeving.”


De jongste medewerkster is Mara de Moes. Mara kun je in de winkel tegenkomen op (in principe) woensdagochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend. Inderdaad; Mara is de persoon die op zondagochtend de heerlijke verse croissantjes voor het dorp bakt! Mara is 18 jaar en werkt in de winkel sinds 2020, ze is begonnen als ijsverkoopster in het ijs-vat van Anne. Naast haar werk in de winkel doet Mara de HBO-V opleiding; ze is eerstejaars student verpleegkunde. En wat is haar favoriet product in de winkel?

“Moeilijk om te kiezen, maar ik denk toch de heerlijke thee van Suez, er zijn zoveel lekkere smaken. En wat ik heel leuk vind is de Suez Thee Adventkalender. Zo’n groot succes had ik eigenlijk niet verwacht, we hebben al tientallen bestellingen! Dat zou ik nou zelf ook een heel leuk kadootje vinden om te krijgen!”


Een nieuw gezicht in de winkel op zaterdagochtend! Luzy van Leeuwen woont in Ilpendam en is net begonnen aan de opleiding International Beauty Therapist in Amsterdam-zuid, een opleiding tot schoonheidspecialiste. Ze heeft voor de zomer haar middelbare school afgerond in Monnickendam en reist sinds kort dagelijks met de Noord-Zuidlijn naar het ROC Zuid. Naast school en werk houdt Luzy van uitgaan, vakanties en naar de sportschool gaan. Je kunt haar in de winkel tegenkomen op zaterdagochtend en soms op andere dagen als invalster.

“”Deze internationale, tweetalige opleiding is heel breed, ik leer naast huidverzorging ook van alles over o.a. ondernemen, wellness en massages. Ik kan dan straks met internationale klanten werken, bijvoorbeeld in hotels.”


Serena Milada Verdonk is onze vaste inval medewerker! Serena woont nu een jaar met heel veel plezier in Ilpendam, en hoopt hier nog lang te blijven wonen. Sinds haar 15e heeft zij als bijbaantje in verschillende winkels gewerkt, nu is Serena Holistisch psycholoog en relatietherapeut met een praktijk aan huis. Serena heeft geen vaste werkdag maar gaat invallen op de dagen dat het nodig is. En daar zijn wij, haar nieuwe collega’s, heel blij mee!

“Door mijn werk thuis miste ik het contact met collega’s, en door corona kwam ik steeds meer achter mijn beeldscherm te zitten. Natuurlijk heeft het voordelen om coach gesprekken online te doen, maar ik was echt op zoek naar iets om ernaast te doen: iets in de buurt, liefst flexibel en met collega’s en gezelligheid. Toen ik de vacature zag van de Dorpswinkel heb ik meteen gereageerd en nu ben ik helemaal blij; mijn werkervaring in winkels komt ook nog eens van pas!”