Gedroogde worst

Anne le Gloahec importeert gedroogde worst uit Frankrijk. De bedrijfsnaam is van oudsher nog steeds ‘Anne & Co’ maar dit is een andere organisatie dan de dorpswinkel in Ilpendam. Vanuit de nauwe samenwerking is besloten de website te delen en dit onderdeel gaat daarom over de gedroogde worst.

Interesse in het importeren van andere producten uit Frankrijk? Ook daarvoor kun je contact opnemen met Anne. Zie onder de contact mogelijkheden.

Ambachtelijk gedroogde worsten

Anne & Co heeft een ruime keuze in gedroogde worsten. Deze ambachtelijk gedroogde worsten komen uit het groene hart van Frankrijk: L’Auvergne, waar ze op traditionele wijze worden geproduceerd.

Bij het produceren van de worsten wordt gebruik gemaakt van eenvoudige ingrediënten. Het vlees wordt gemalen tot de gewenste dikte en dan wordt de unieke kruidenmix toegevoegd. De bijzonder smakende ingrediënten zoals noten, kazen of vijgen worden zo laat mogelijk toegevoegd, zodat de noten heel blijven en de gemalen kaas zo vers mogelijk kan worden toegevoegd.  Dan wordt de mix in een natuurlijke darm geperst en kort ondergedompeld in een badje van penicillium (penseelschimmel). Hierdoor ontstaat de authentieke, eetbare witte buitenzijde.

Daarna worden de worsten drie dagen lang in een ruimte met vrij hoge temperaturen bewaard. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat het de natuurlijke ontwikkeling van bacteriën mogelijk maakt, wat essentieel is voor het rijpen van de worsten. Tot slot worden de worsten gedurende drie weken gedroogd in een luchtige ruimte. 

Door deze ambachtelijke werkwijze krijgt de worst zijn authentieke smaak en geur en is hij klaar voor de ware fijnproever!

De worsten zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken en kunnen worden genuttigd tijdens het ontbijt, de lunch of bij de borrel. Ze kunnen minimaal 2 maanden worden bewaard in een droge, donkere ruimte, echter niet in de koelkast.

Afname gedroogde worst

De afname van de gedroogde worsten gaat per stuk of per kilo, met een minimale afname van 5 kilo per soort.

Ontvang je graag eerst een offerte? Dan kun je een mail sturen naar info@anne-co.nl of het contactformulier hieronder invullen. Vermeld de geschatte hoeveelheid van je afname en Anne neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.


Contact Anne le Gloahec

Vragen over gedroogde worsten kunnen gesteld worden aan Anne. Zie onder de mogelijkheden om haar te benaderen.

Anne Le Gloahec
Nijverheidstraat 20
1135 GE Edam
Nederland
Mail: info@anne-co.nl
Mobiel: +316 22737753