Bel ons: 020-4361119 Dorpsstraat 8, Ilpendam
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hofbrug overdag afgesloten

27 februari @ 07:00 3 maart @ 16:30

In week 9 wordt de nieuwe beweegbare wegafsluiting op de Hofbrug in Ilpendam geplaatst. Dit betekent dat de Hofbrug op 27, 28 februari en 1, 2 en 3 maart tussen 7.00 en 16.30 uur volledig is afgesloten voor verkeer, inclusief fietsverkeer.

Er wordt geen omleidingsroute ingesteld. Vooraankondigingsboren zullen geplaatst worden om de periode van de werkzaamheden aan te geven.

Ontheffing na opening Hofbrug

Om sluipverkeer vanuit Purmerend en de Purmer naar Amsterdam tegen te gaan wordt de Hofbrug op werkdagen tussen 6:00-9:30 fysiek afgesloten met een zogenaamde poller. Het uitgangspunt hierbij is het voorkomen van ernstige verkeershinder voor de oude dorpskern van Ilpendam en het zoveel mogelijk sturen van doorgaand verkeer over het provinciaal wegennet. Verkeer met een bestemming in of nabij de dorpskern Ilpendam dient zoveel mogelijk gebruik te maken van routes die niet door de dorpskern van het dorp leiden. 

Om een onevenredige omrijafstand te voorkomen komen bepaalde groepen in aanmerking voor een ontheffing. Het gaat dan bijvoorbeeld om: 

  • Nood- en hulpdiensten
  • Logistieke dienstverleners
  • Bewoners in de Purmer
  • Eigenaren van landerijen in de Purmer

Als u in onderstaand afgebakende gebied woont of in bezit bent van landerijen komt u mogelijk in aanmerking voor een ontheffing. lees hier alle regels m.b.t. ontheffingen voor de Hofbrug: Omrijcriteria Hofbrug

Free

Gemeente Waterland

0299-658585

View Organizer Website

Hofbrug

De Noord / Hofweg
Ilpendam,
+ Google Map

Foto: Wim Egas