Bel ons: 020-4361119 Dorpsstraat 8, Ilpendam
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blijspel ‘Gewoon te gek’

22 april 2023 @ 19:30 22:00

Lisette, Femmie, Isar en Bram – vier ex-psychiatrische patiënten – wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute, Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de “normale” maatschappij te heroveren. Helaas doet Toos vaak tè goed haar best.

Lisette wil kunstenares worden en verblijft een groot gedeelte van de dag in de koelkast. Femmie blijft geobsedeerd door zelfmoord.

Isar is een cynicus met een scherpe tong en Bram raakt regelmatig in een “dip” omdat zijn biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op “normale” mensen. De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van huize can Speykstraat komt dus maar een keer poolshoogte nemen, het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar de inrichting moeten.

Toos geeft duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet hun in het verkeerde keelgat. Ze besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat ze hun eigen boontjes wel kunnen doppen.

Op eigen “gekke” wijze bezorgen ze hun gasten een bijzondere avond. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren; de buurman blijkt een “talentvol” goochelaar en de buurvrouw tracht op deze avond wat plastic bakjes aan de man te brengen. Zeer bekwaam blijven de ex-gekken de baas en regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog.

Kortom, een blijspel waar u nog lang met plezier op terugkijkt… tenminste… als u één van de uitvoeringen bijwoont natuurlijk:

  • Zaterdag 15 april 2023
  • Vrijdag 21 april 2023
  • Zaterdag 22 april 2023 met bal na

Kaartverkoop bij Anne & Co, Dorpsstraat 8, Ilpendam, of bel 020 436 3367 of stuur een email naar jjm.droog@hetnet.nl Entreeprijs € 10,00

10€

Dorpshuis Ilpendam

020-4361972

Bekijk de site van Organisator

Dorpshuis Ilpendam

Kerkstraat 1
Ilpendam, 1452 PR Netherlands
+ Google Maps
1452PR