De weekrecepten van Anne & Co

Elke week maakt buurtgenoot Margreet een weekrecept voor Anne & Co wat op woensdag online komt. Het leuke is: alle ingrediƫnten zijn op dat moment bij Anne & Co te koop zodat je het dorp niet uit hoeft om je boodschappen in te slaan.

Even voorstellen
Margreet woont op de Monnickendammerrijweg en is naast haar werk als (loopbaan)coach een fervent hobbykok “Ik werkte eerst als vrijwilliger in de winkel maar dat was net iets te zwaar voor mijn rug. Toen ging ik nadenken of ik iets anders voor de winkel zou kunnen doen, en hoorde een klant in de winkel hardop vragen wat ze zouden gaan eten die dag. Zo kwam ik met het idee van een weekrecept. Ik heb heel veel kookboeken, maar ik kook nooit letterlijk wat daar in staat, ik geef altijd een eigen twist. Natuurlijk kijk ik eerst in de winkel wat er verkrijgbaar is, en wat past bij het seizoen. Zo hoop ik mijn liefde mee te geven in mijn recepten voor de dorpswinkel en mensen te inspireren om lekker en gezond te koken!”

Heb je zelf een suggestie voor een gerecht? Mail dat dan naar winkel@anne-co.nl.

WeekGerechtRecept
50 (2023)Zuurkool stamppot met rookworst en spekjes
49 (2023)Ovenschotel met aardappel, courgette en gehakt
48 (2023)Sinterklaas-nasi met groenten
47 (2023)Hartige en zoete pannenkoeken
46 (2023)Curry met zoete aardappel
45 (2023)Erwtensoep
44 (2023)Rijst met falafel, feta en courgette
43 (2023)Frittata